YMIST

Arbeidsprogram for Vestlandske Mållag 2002-2003

Innleiding
Samskipnaden vår er for veik. Det er mange som tingar Vestmannen og som sympatiserar med oss. Det er derimot langt færre som er med i organisert målarbeid gjenom Vestlandske Mållag. Vestlandske Mållag må greida å byggja upp meir aktive lag som rettar merksemdi utetter. Det trengst meir lagsbyggjing og fast arbeid som kann gjeva rom for nye lagsmenn og kveik til nye lagsmenn som styd fyremålet vårt.

Lagsbyggjing

  • I arbeidsbolken skal det vera eit mål å byggja ut aktiviteten i lagi våre.
  • Det skal arbeidast med å byggja nye lag der me finn sympatisørar for målsynet vårt.
  • Høgnorskdagane skal nyttast til å få med nye krefter i målarbeidet på Sunnmøre.
  • Det er eit mål å få styrkt høgnorskrørsla i Sunnhordland. Styret skal hjelpa til med tilskipingar som kann gjera dette mogleg.

Målpolitiske utspel i arbeidsbolken
For at høgnorsken skal verta styrkt munaleg skal styret setja i gong ein aksjon for å fremja målsynet til Vestlandske Mållag. Aksjonen skal femna um:

  1. At det vert send eit framlegg til Kulturdepartementet um full liberalisering av i-målet.
  2. At det vert sett i gong samlingar kring um i landet der ein dryfter boteråder mot den målpolitiske stoda etter at departementet no opnar for at det kann verta aktuelt å sløyfa skilnaden millom hovud- og sideformer i nynorsk.
  3. At einskildpersonar kring um i landet vert uppmoda til å koma med framlegg og idear til framstøytar og utspel som kann hjelpa fram eit frislepp av i-målet.
  4. At det verta halde samlingar der mål og måldyrking vert dryft ut frå dagsaktuelle vinklingar.
  5. Det skal haldast møte der eit eller fleire av desse emni vert aktualiserte ut frå ein måldyrkingssynstad: Språkteknologi, internasjonalt hopehav, helsestellet og oljesektoren eller satelittfjernsyn.

Vedteke på årsmøte 29. juni 2002


sambandet.no, 20060115

Andre artiklar um same emnet

Årsmøte i Ivar Aasen-sambandet av 2004
I Vestmannen nr. 4 2005 les me at Ivar Aasen-sambandet av 2004 hev halde årsmøte i Bergen 27. august 2005. Upptaksmennene attum Ivar Aasen-sambandet av 2004 er folk som neittar å godtaka at Ivar Aasen-sambandet av 1965 faktisk vart lovleg nedlagt på årsmøtet 17. april 2004.

  • Målmannen - eit fritt organ
  • Striden i høgnorskrørsla - eit umriss
  • Heidersprisar frå Opedalsfondet
  • Skal halda årsmøte i uppløyst lag